Αποστολέας Θέμα: Επανεξέταση του θέματος ανανέωσης των συμβάσεων έργου στο εργαστήριο Βιολογίας  (Αναγνώστηκε 2170 φορές)

vkostas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 11
    • Προφίλ
Θέμα: Επανεξέταση του θέματος ανανέωσης των συμβάσεων έργου στο εργαστήριο Βιολογίας του Καρκίνου στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.


Αξιότιμε κύριε Πρύτανη
Αξιότιμοι κύριοι & κυρίες της Επιτροπής Ερευνών και της Συγκλήτου του Παν/μίου Κρήτης,

Με την παρούσα επιστολή θα επιθυμούσαμε, ως εργαζόμενοι του εργαστηρίου Βιολογίας του Καρκίνου στην Ιατρική Σχολή, να θέσουμε εκ νέου το ζήτημα ανανέωσης των συμβάσεών μας, θεωρώντας  ότι, λόγω αντικειμενικά ελλιπούς ενημέρωσης για τα προβλήματα που δημιουργούνται, δεν έτυχε της απαιτούμενης προσοχής και ευαισθησίας.

Την Δευτέρα 2.3.2015, θορυβούμενοι από το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών δεν εγκρίθηκαν οι συμβάσεις δύο συναδέλφων μας, επισκεφθήκαμε τον ΕΛΚΕ προκειμένου να καταθέσουμε το έντυπο για την ανανέωση των συμβάσεών μας. Οι συμβάσεις αυτές λήγουν πριν το τέλος Μαρτίου.  Στη συνάντηση που είχαμε καταρχήν με την προϊσταμένη του ΕΛΚΕ κ. Μαρία Καστελλάκη και στη συνέχεια με τον Πρύτανη κ. Στεφάνου, ενημερωθήκαμε ότι μετά από απόφαση της Επιτροπής Ερευνών οι εν λόγω συμβάσεις «παγώνουν». Αιτιολόγηση: η πρόσφατη τροποποίηση του Οδηγού Χρηματοδότησης ως προς τα μέλη ΔΕΠ που έχουν συνταξιοδοτηθεί, το μόλις δύο μηνών χρονικό περιθώριο για την αποπεράτωση των ερευνητικών τους προγραμμάτων και την αλλαγή Ε.Υ.

Με ειλικρινή σεβασμό και εκτίμηση σε όλους εσάς και στο θεσμό που εκπροσωπείτε, θεωρούμε ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουν τη νομιμότητα της όποιας απόφασης. Εξ άλλου, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πρύτανης, επί του συγκεκριμένου έχουν γνωμοδοτήσει οι νομικοί. Τα δέκα και πλέον έτη που εργαζόμαστε οι περισσότεροι σε αυτό το εργαστήριο, πιστεύοντας ότι έχουμε προσφέρει πολλά, μας δίνουν το δικαίωμα και μας καταλογίζουν την ηθική υποχρέωση να διεκδικήσουμε κάποιες απαντήσεις.

- Η Επιτροπή Ερευνών πήρε την παραπάνω απόφαση μόλις στην προηγούμενη συνεδρίασή της. Και πριν επικυρωθεί, ως οφείλει, από την Σύγκλητο, έρχεται να την υλοποιήσει, ενώ ακόμα στη σελίδα του ΕΛΚΕ στον οδηγό χρηματοδότησης  είναι αναρτημένο στο άρθρο 7:   
Παρ. 4: Ο Ε.Υ. που συνταξιοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μπορεί να παραμείνει εφόσον το επιθυμεί επιστημονικός  υπεύθυνος του έργου που έχει αναλάβει, μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί ή μέχρι να λήξει σύμφωνα με το άρθρο 16 του παρόντος.
- Ο Ε.Υ. των προγραμμάτων για τα οποία εργαζόμαστε, συνταξιοδοτήθηκε τον Αύγουστο του 2014. Πιστεύοντας προφανώς ότι μέσα στο προηγούμενο πλαίσιο έχει το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσει το ερευνητικό του έργο, σχεδίασε την δραστηριότητα των ομάδων αγνοώντας τις τροποποιήσεις που θα ακολουθούσαν.
Συνάδει με το ακαδημαϊκό πνεύμα να παίρνονται τόσο εύκολα και πιεστικά αποφάσεις που αφορούν στο κύρος ανθρώπων καταξιωμένων στην Ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και στην κοινωνία, χωρίς το σεβασμό που επιβάλει τουλάχιστον την ενημέρωσή τους, συμπαρασύροντας  ανθρώπους και δραστηριότητες;
Συνάδει με το Ακαδημαϊκό πνεύμα η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, μόλις δύο μήνες πριν και μέσα από κριτήρια αξιολόγησης, να ψηφίζει την ομοτιμία κάποιων μελών της αναγνωρίζοντας έτσι το έργο τους και την ίδια στιγμή να περιορίζει τη δυνατότητα αποπεράτωσης των προγραμμάτων τους;
Θεωρούμε ότι αποτελούμε παράπλευρη απώλεια σε αυτές τις αλλαγές και αυτό δεν αξίζει ούτε στο κύρος και την εμβέλεια του Πανεπιστημίου Κρήτης, ούτε σε εμάς.
Γιατί αφού περάσαμε πέντε χρόνια κρίσης με αξιοπρέπεια, με αυτή την απόφαση βρισκόμαστε μπροστά στην ανασφάλεια και τον κίνδυνο της ανεργίας;
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον τεράστιο όγκο του επιστημονικού έργου που έχει παραχθεί στο εργαστήριο επί δύο δεκαετίες περίπου και στο οποίο έχουμε συνδράμει, ζητάμε από την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης να επανεξετάσει το όλο θέμα. Να δώσει ένα εύλογο χρόνο ώστε αξιοπρεπώς να αποπερατωθεί το ερευνητικό έργο του Καθηγητή και Επιστημονικού Υπεύθυνου κ. Γεωργούλια. Να ανανεώσει τις συμβάσεις μας για όσο χρόνο απαιτείται για την ολοκλήρωση του ερευνητικού αυτού έργου, αφού υπάρχουν στους κωδικούς οι διαθέσιμοι πόροι.
Δηλώνουμε τη βεβαιότητα ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης δε θα διαψεύσει τις προσδοκίες  μας.

Με εκτίμηση,
Εργαζόμενοι στο εργαστήριο Βιολογίας του καρκίνου, του Ιατρικού τμήματος του Π.Κ
 


Υ.Γ : Έχει σταλεί στον κύριο Πρύτανη και στην επιτροπή ερευνών