Αποστολέας Θέμα: Μήνυμα Γιώργου Γραμματικάκη  (Αναγνώστηκε 2147 φορές)

motakis

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 1
    • Προφίλ
Μήνυμα Γιώργου Γραμματικάκη
« στις: Μάιος 12, 2014, 12:49:59 μμ »
Αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητέ φίλε,

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου αφιέρωσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, την πρόοδο και την καταξίωση του. Με πολλούς άλλωστε από εσάς, είτε υπήρξατε συνάδελφοι μου είτε ανήκετε στην Διοίκηση και το Τεχνικό του Προσωπικό, είχα την χαρά να συνεργασθώ για την κοινή αυτή επιδίωξη. Το ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα με περιέβαλε πάντα με αγάπη και εκτίμηση, και με εξέλεξε δύο φορές Πρύτανη του Ιδρύματος, αποτέλεσε μια πολύτιμη παρακαταθήκη για μένα. Έτσι, δεν έπαψα στις επόμενες φάσεις και προσπάθειες της ζωής μου, να ενδιαφέρομαι για την πορεία του Πανεπιστημίου, να χαίρομαι για τα πολλά του επιτεύγματα και να συμπαρατάσσομαι για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του.
Η οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα, δεν άφησε φυσικά αλώβητο το Πανεπιστήμιο Κρήτης• και επιφύλαξε πολλά και άδικα δεινά στα μέλη και τις λειτουργικές του ανάγκες. Είναι όμως αξιοσημείωτο, ότι χάρις και στην δική σας συμβολή, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την ορμή και τις αξίες του. Εξακολουθεί μάλιστα να διακρίνεται, μαζί με το αδελφικό του Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή χώρο.
Στην κρίσιμη λοιπόν αυτή περίοδο, έκρινα κι εγώ ότι θα μπορούσα ίσως να συμβάλω στην διαμόρφωση μιας καλύτερης προοπτικής για την χώρα. Η υποψηφιότητα μου για την Ευρωβουλή, που ασφαλώς γνωρίζετε, δεν ήταν εύκολη απόφαση. Με ώθησε όμως η αγάπη του κόσμου αλλά και η προσωπική μου αγωνία, που ταυτίζεται, φαντάζομαι, με την δική σας. Δεν έχει, νομίζω, κύρια σημασία η πολιτική μας τοποθέτηση, ούτε οι προσωπικές μας επιλογές στις επερχόμενες εκλογές. Τις σέβομαι. Η δική μου επιλογή υπήρξε το Ποτάμι, που είναι ένας πολιτικός σχηματισμός με ανοικτούς ορίζοντες και δεν βαρύνεται με κομματικές αμαρτίες του παρελθόντος. Έχω δείξει άλλωστε ότι με ενδιαφέρει η σύνθεση και η συνεργασία, πάντα με άξονα ορισμένες αρχές, και καθόλου ο φανατισμός και οι δογματικές εμμονές.
Σε αυτά τα πλαίσια , θα είναι μεγάλη η χαρά μου – για να μην πω την λέξη συγκίνηση, που έχει και αυτή φθαρεί! – να σας δω σε μια από τις ανοικτές εκδηλώσεις που με αξιόλογους συνυποψηφίους μου οργανώνομε στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Σας αναφέρω συνοπτικά το πρόγραμμα, όσον αφορά τις πόλεις που φιλοξενούν τις Πανεπιστημιακές Σχολές μας:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τρίτη, 13 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ.
στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

ΡΕΘΥΜΝΟ
Τετάρτη, 14 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ.
στο Δημοτικό Ωδείο
             
Στα Δελτία Τύπου ή στο διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε τους συνυποψηφίους μου που συμμετέχουν σε κάθε πόλη, και προσθέτουν νομίζω ένα επιπλέον ενδιαφέρον στις εκδηλώσεις.

Ελπίζω ότι σε μια από τις πόλεις αυτές – ή, ακόμα καλύτερα, και στις δύο! – θα διασταυρωθεί  πάλι ο δρόμος μου με τον κόσμο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Θα του δοθεί τότε η ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις μας. Ακόμα όμως πιο σημαντικό, θα επιτρέψει στους συναδέλφους, στα μέλη του προσωπικού του Πανεπιστημίου, ή και στους φοιτητές μας, να εκφράσουν τον δικό τους προβληματισμό, την δική τους αγωνία ή ελπίδα.
                       
Με την έγνοια και την εκτίμησή μου, πάντα,
Γιώργος Γραμματικάκης