Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

Σελίδες: [1]
1
Το σχέδιο «Αθηνά», που προβλέπει τη χωροταξική αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων κλπ. πρέπει οπωσδήποτε να έχει κεντρική συνιστώσα και την ΣΥΝΔΕΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ της χώρας.
        Είναι αδιανόητο να συσσωρεύονται κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι  άνεργοι πτυχιούχοι τη στιγμή που το παραγωγικό και εξαγωγικό  δυναμικό της ελληνικής οικονομίας, όπως επισημαίνει η   Ευρωπαϊκή Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2012 που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,   εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό  καθώς βάσει του μεγέθους της οικονομίας μας οι εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ θα έπρεπε να είναι περίπου 50%, δηλαδή 100δις ευρω, ενώ  αντιπροσωπεύουν μόλις το 25%.
       Και επειδή οι κυβερνώντες έχουν αποδειχθεί  ανίκανοι και προσκυνημένοι, φούσκες,  λίγδηδες, και κοπρόσκυλα, ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙΡΟΣ  ο επιστημονικός και πανεπιστημιακός κόσμος της χώρας, αυτοτελώς,  να προχωρήσει σε τεκμηριωμένες προτάσεις προς την ελληνική κοινωνία εξόδου από την πολύπλευρη κρίση.  Γιατί παρατηρείται και  το δυσάρεστο  φαινόμενο άξιοι πανεπιστημιακοί να εγκαταλείπουν τα πανεπιστημιακά έδρανα και να εντάσσονται σε πολιτικά κόμματα  σε μια προσπάθεια ακριβώς να ενισχύσουν τους  ανεπαρκείς πολιτικούς. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει δυο τέτοια κραυγαλέα παραδείγματα.
     Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό Δυναμικό των Πανεπιστημίων μας σαφώς είναι σε θέση να εκπονήσει  αξιόπιστη πρόταση αμοιβαίας προσαρμογής-αναδιάρθρωσης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ με διπλό όφελος προς την Ελληνική Κοινωνία.

Ζαχαρίας Χαιρέτης
121012


2
Οικονομική κρίση / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ
« στις: Φεβρουάριος 29, 2012, 02:24:43 μμ »
Η Ελληνική κοινωνία έχοντας την  ΠΙΚΡΗ εμπειρία και υποστεί τις ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ των τακτικών των ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ της ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και του ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ που μας οδήγησαν στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, χωρίς να είναι βέβαια άμοιρη ευθυνών και η ίδια, θέτει τώρα υψηλές προδιαγραφές και ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ από τους επίδοξους φορείς της διακυβέρνησης από τούδε και στο εξής. Ασφαλώς και επιθυμεί την ανάδειξη νέων ΕΝΤΙΜΩΝ, ΑΦΘΑΡΤΩΝ προσώπων που να κινούνται από πνεύμα αυταπάρνησης και θυσιαστικής διάθεσης ακόμη για τα δίκαια του Λαού και της Χώρας.  ΑΠΑΙΤΕΙ ταυτόχρονα όμως  τα  νέα  πρόσωπα  αυτά  όσο Διάστημα ασκούν την εξουσία  να ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΦΘΑΡΤΑ και  αφοσιωμένα  στην υπηρεσία των πολιτών. Η εποχή  των  συνθημάτων , της λαϊκής υστερίας  και  τυφλής αφοσίωσης  σε  δήθεν  χαρισματικές προσωπικότητες  έχει παρέλθει οριστικά.  Πρέπει  άρα να δημιουργήσει και τους κατάλληλους μηχανισμούς έλεγχου, θεσμούς  εναλλαγής , διότι ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ, θεσμούς άμεσης δημοκρατίας ,  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της βουλευτικής ΑΣΥΛΙΑΣ  και προνομιών, και όλα εκείνα που θα συμβάλλουν στο άνοιγμα μιας νέας δημιουργικής και ελπιδοφόρας   εποχής  για τη χώρα και τον λαό της.  ΖΑΧΑΡΙΑΣ  ΧΑΙΡΕΤΗΣ, xairetis@otenet.gr,230212

Σελίδες: [1]